Register    Login    User Control Panel    Search    FAQ

Metal Psalter Forum » SEAR BLISS FORUM

Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ] 
Author Message
 Post subject: A FÓRUM ÚJRAÉLESZTÉSE
 Post Posted: September 22nd, 2009, 3:30 pm 

Sziasztok,

Sajnos úgy tűnik a teljes fórum az összes topikkal és hozzászólással elveszett. Itt az ideje újrakezdeni. Valószínűleg újra kell mindenkinek regisztrálnia, feltéve ha szeretne bármit is írni.
Nyugodtan írjatok, kérdezzetek.

Üdv,

András

Profile  

Post subject: Re: A FÓRUM ÚJRAÉLESZTÉSE
 Post Posted: September 23rd, 2009, 1:53 am 

Hello,

nekem lenne 2 kérdésem, méghozzá az egyik az, hogy-a honlapon feltüntetett koncerteket nézve-magyarországi koncert(ek) van(nak) e tervben? A máodik kérdés szintén a honlapon leírtakkkal kapcsolatban lenne: az hogy egyedül folytatod a Sear Bliss-t, az azt jelenti, hogy az új felállásban említett zenészek csak koncerteken segítenek ki, vagyis nem állandó tagok?

üdv.: Sztam.

Profile  

Post Posted: September 23rd, 2009, 2:53 am 

Sztamassz wrote:
Hello,

nekem lenne 2 kérdésem, méghozzá az egyik az, hogy-a honlapon feltüntetett koncerteket nézve-magyarországi koncert(ek) van(nak) e tervben? A máodik kérdés szintén a honlapon leírtakkkal kapcsolatban lenne: az hogy egyedül folytatod a Sear Bliss-t, az azt jelenti, hogy az új felállásban említett zenészek csak koncerteken segítenek ki, vagyis nem állandó tagok?

üdv.: Sztam.

Hi,
Egyelőre nincs tervben hazai koncert, de mindenképp szeretnénk valami nagyot, ha előbb nem, akkor jövőre. De majd még meglátjuk. Bármi lehet.
Valójában lehetséges, hogy lesz némi eltérés a stúdió és az élő felállás között. Egyelőre így nagyon jól érezzük magunkat, nagyon jók a próbák, készülünk a közelgő külföldi koncertekre. Nem az számít, hogy ki az állandó tag és esetleg ki nem, hanem hogy újult erő van a csapatban. Izgalmas. Ez talán a legjobb szó rá.

Profile  

Post Posted: October 6th, 2009, 9:51 am 

Üdv!

Friss hír, hogy Bruszel Balázs személyében megtaláltuk a megfelelő embert a fúvos posztra a közelgő koncertekhez és ezúttal újból trombita lesz hallható a Sear Blissben.

András

Profile  

Post Posted: October 8th, 2009, 11:25 am 

Andras wrote:
újból trombita lesz hallható a Sear Blissben

A Hell Within esetében ez nagyon jó lesz.
Azokban számokban ahol eredetileg harsona volt?

Profile  

Post Posted: October 8th, 2009, 5:35 pm 

sagaris wrote:
Andras wrote:
újból trombita lesz hallható a Sear Blissben

A Hell Within esetében ez nagyon jó lesz.
Azokban számokban ahol eredetileg harsona volt?

Ott trombita lesz helyette. Kb. olyan változtatást jelent ez, mint amikor harsonával játszottuk a trombitás részeket.

Profile  

Post Posted: October 26th, 2009, 2:17 pm 

Hogyan sikerültek a hollandiai koncertek? Milyen volt az első közös fellépés?

Profile  

Post Posted: October 27th, 2009, 8:09 am 

sagaris wrote:
Hogyan sikerültek a hollandiai koncertek? Milyen volt az első közös fellépés?

Jól sikerültek. Nyitok egy topikot beszámolóval+fotókkal.

Profile  

Post Posted: November 1st, 2009, 7:51 am 

November 3-án 18:00 órától SB interjú a Berzsenyi Rádióban.
Bővebb info: http://www.berzsenyiradio.hu/

Profile  

Post Posted: November 10th, 2009, 7:01 am 

Andras wrote:
November 3-án 18:00 órától SB interjú a Berzsenyi Rádióban.
Bővebb info: http://www.berzsenyiradio.hu/

A bakelitekre vevő leszek! :nod

Profile  

Post Posted: December 4th, 2009, 8:56 am 

Hell,

a 15-éves jubileumi dvd hogy áll, várhatóan mikor jelenik meg?

Profile  

Post Posted: December 7th, 2009, 8:31 am 

Sztamassz wrote:
Hell,

Hi,

A kiadó ígérete szerint februárban jelenik meg a DVD. Egyébként a DVD mellett egy CD is lesz a tokban, amin a koncert hanganyaga hallható.

Profile  

Post Posted: December 8th, 2009, 3:39 am 

Andras wrote:
Sztamassz wrote:
Hell,

Hi,

A kiadó ígérete szerint februárban jelenik meg a DVD. Egyébként a DVD mellett egy CD is lesz a tokban, amin a koncert hanganyaga hallható.

A Bornholm lemezét is csúsztatták majd egy évig de most, hogy megjelent és megvettem, meglepődtem a kinézetén. Gyönyörű digi kiadás, szép nyomással, elsőosztályú. Remélem a DVD is hasonló köntösben fog kijönni...márcsak a Vic-es arcnak kéne egy kicsit felpörögnie.

Profile  

Post Posted: December 8th, 2009, 4:37 am 

sagaris wrote:
Andras wrote:
Sztamassz wrote:
Hell,

Hi,

A Bornholm lemezét is csúsztatták majd egy évig de most, hogy megjelent és megvettem, meglepődtem a kinézetén. Gyönyörű digi kiadás, szép nyomással, elsőosztályú. Remélem a DVD is hasonló köntösben fog kijönni...márcsak a Vic-es arcnak kéne egy kicsit felpörögnie.

Igen, sajnos elég sok a csúszás a Vic-nél, de ettől még nagyon jó arc a főnök. Mai világban már az is csoda, hogy egyáltalán kiad valaki valamit. A DVD amúgy már régóta csúszik, úgyhogy nem hiszem, hogy februárnál tovább fog csúszni, márcsak azért sem, mert egyre kevésbé lenne aktuális a 15. évforduló. Ha jól emlékszem a 10 éves jubileumi DVD is hasonló csúszással jelent meg, ráadásul ott még az első széria hibásan is jelent meg.
Bornholmot én is megkaptam, tényleg szép a kivitele. A SB DVD is szépen fog kinézni, mondjuk sajnos nem digipack lesz, pedig eredetileg úgy volt, de azt túl drágának találta a kiadó végül, főleg hogy állítólag a zenei DVD piac még jobban bedőlt mint a CD. Extraként a koncert hanganyaga lesz mellékelve a DVD-hez, felár nélkül. Amúgy a DVD tartalma és kivitele önmagában extra. Össze sem hasonlítható az előzővel. Fábián Gábor barátom zseniális munkát végzett.

Profile  

Post Posted: December 18th, 2009, 12:52 pm 

Borítója a DVD-nek mit fog tartalmazni? Gondolom, az már készen van. A minőségéhez eddig sem fért kétségem, biztosan nem csalódom. Jó lessz újraélni...Holnapra meg jó koncertet!

Profile  

Post Posted: December 25th, 2009, 6:55 pm 

sagaris wrote:
Borítója a DVD-nek mit fog tartalmazni? Gondolom, az már készen van. A minőségéhez eddig sem fért kétségem, biztosan nem csalódom. Jó lessz újraélni...Holnapra meg jó koncertet!

Köszi!
Igen, a borító már jó ideje készen van. Geosits Zsolt készítette és szerintem nagyon jól néz ki. Hamarosan be fogom linkelni. Amúgy egy fotó az alapja a borítónak és abból indul ki az egész. Nekem nagyon tetszik, remélem neked is fog.

Profile  

Post Posted: December 31st, 2009, 4:12 am 

BUÉK mindenkinek! :drunk

Profile  

Post Posted: December 31st, 2009, 10:00 am 

Sztamassz wrote:
BUÉK mindenkinek! :drunk

Az egész zenekar nevében Boldog Újévet Kívánok mindenkinek!

Profile  

Post Posted: January 30th, 2010, 1:55 pm 

Off:

Kedves Sear Bliss-fórum olvasók!
Hívlak titeket is,ezért engedjetek meg tőlem egy Off-ot,azaz csalogató "elhívogatót" számotokra:

Aki februárban 19-én pénteken nem tudja mit tegyen este, s aki netán ezért utazik valamerre unalmában,s véletlenül Vasváron köt ki, ám nem tudja, hová üljön be, akkor jöjjön a Nagy Gáspár Művelődési Központba,s ha a büfén is túljotuott, akkor annak a Színháztermébe, http://www.vasmuv.hu , ahol éppen azon az estén,amikor te véletlenül arra jársz, azaz 19-én 19 órától "Földre hullt csillag" címmel koncertek lesznek, ahol a 19 órakor a Tarisznyások http://www.tarisznyasok.hu , majd kb. 20.30-kor mi, azaz a Csillagösvény htp://csillagosveny-zene.gportal.hu játszunk. Közreműködnek még egy dal erejéig a Mákszem Színpad gyermekei is nálunk. S ha minden jól megy,s aki nagyon kíváncsi lenne ránk koncert után hanganyag formátumban is, az lehet,hogy már ezeste haza tud vinni minket 5 dalt tartalmazó kislemez formájában, melynek Földre hullt csillag lesz a címe véletlenül..

A bélőpőre azonban tudat alatt mindenki gyűjtsön,mert nagyon felmentek az árak a válság miatt! Ugyanis 500,-Ft (azaz ötszáz Forint) lesz, ám aki ezt összegyűjti magának e célra, e napra, és kiadja, ajándékként egy italra a művház büféjének a vendége lesz ( na nem vigasztalásképp, úgyhogy ne ijedjen meg előre senki...)

Plakát most készül, azt még nem tudok linkelni, csak a művház műsorfüzetéből egy darabot, aminek az alján találtok meg minket:
Image

Szóval ennyi lenne az Of itt, ha gondoljátok, gyertek! :thumb

üdv.: :beerbang

ui:Aki netán mégsem tudná még így sem, hogy kik lesznek ott,s miért,s kétségbeesve nézelődne interneten,hogy mit talál rólunk vagy a Tarisznyásokról, ismertetőleg van egy pont ma este megjelent friss interjú velem ezen az alábbi linken,pár mondat erejéig megemlítem eme eseményt is:
http://www.vasihazafi.hu/index.php?opti ... &Itemid=14

:)

Profile  

Post Posted: February 2nd, 2010, 1:42 pm 

Off:
Akkor ahogy az "elhívogató" előző OFF beírásomnál ígértem, csatolom a plakátot is, ugyanis közben már van az is:
Image
Nagyobb méretben pedig az alábbi linken lehet elérni:
http://img515.imageshack.us/img515/650/plakkat2.jpg

Gyertek! üdv. :beerbang

Profile  

Post Posted: February 24th, 2010, 10:17 am 

Image

A Vic Records főoldalán http://www.vicrecords.com már van egy írás a DVD-ről, reméljük ez azt jelenti, hoyg hamarosan kézbe lehet venni a DVD-t :) :fingers

Profile  

Post Posted: March 3rd, 2010, 12:40 am 

Off.:

A Gólyafészek.

Közelednek a választások-még mielőtt valaki megijedne, nem politizálni akarok, pláne nem zenekari fórumon-s ezek a dolgok kihatnak egy kis falu hétköznapi életére is. Ugye később polgármesteri választások is lesznek, s emellett vannak működő egyesületek-pl. egy ilyen kis faluban is-, melyek ilyen „feszült” időszakban nagyobb kritikát kapnak az átlagosnál, ha kell, ha nem, nyílván abból a helyzetből adódóan, hogy összefogásból nem állunk az első helyen,
s ez kis közösségekben is megmutatkozik, ahol ugyanúgy vannak ellentétek, mint máshol nagyban, s ilyenkor ezek még nagyobbnak látszanak kicsiben is.

Előzmények:

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nemzetközi hírnévre is szert tett molnaszecsődi ornitológus, akinek fő munkája az ezerkilencszázas évek elejére tehető, valamint a két világháború közé. S neki volt egy háza is itt, aminek a kéményén munkájából kifolyólag gólyafészek állt, s rajta meg gólya fészkelt. A gólyának meg az utódai azóta évekig jöttek Dél-Afrikából, mikor ott bejött a rossz idő, gondoltak egyet, hogy irány Molnaszecsőd, s már itt is voltak, s kényelmesen helyet foglaltak. Telt múlt az idő, az ornitológustól az utódok örökölték a házat, azok továbbadták, s volt vagy 3-4 ha nem több tulajdonosváltás…Utolsó előtti tulajdonos úgy gondolta, hogy felújítja a házat, ám a közben a több száz kilós gólyafészekről úgy gondolta, hogy a régi rozoga kéményen nem állná meg a helyét, ezért vagy leszedeti, vagy megerősíti. Mivel a természetvédőknek is volt beleszólásuk-akkor legalábbis így volt-, a régit levágva megerősítették, vas aljzat, egyebek, s arra rakták rá a fészket. Ám a gólya észrevette, hogy itt valami nem stimmel, s nem volt hajlandó leszállni a régi fészek eltüntetése után-amit még gólyaelődjei hordtak össze évtizedeken át gondos munkával-az új fészekre.
A szakértők azt tudták, hogy a gólya nem úgy száll le valahová, mondjuk egy fészekre, mint egy apacshelikpoter,s azt hitték, hogy az a baj, hogy az udvaron lévő fenyőfák egyre növekvő sűrűsége zavarhatja a landolásban a gólyát, akinek lehet nem volt meg a röppályája a landoláshoz ezáltal, s ezért lenyírták a fenyőket. Ám a gólya megmakacsolva magát,akkor sem szállt már le oda többet.
Így a gólya elmaradt, az új fészek meg ott maradt, és a történet feledésbe merült…..
…..míg csak nem érkezett egy új tulajdonos
/Megjegyzem ezen előzmény kapcsán, hogy sokat gondoltam arra, hogy ha nem lennének fészkek Magyarországon, akkor a gólyák simán továbbröpülnének északra, s le sem szállnának? :D Na csak vicc…:P Mindenesetre viszont érdekes, hogy akárhová nem szállnak le, s ez tény./

A fő történet:

Szóval érkezett egy új tulajdonos, aki annyira felújítatta a házat, hogy lakható legyen!
Tetőmunka, egyebek, festés, miegymás, s hát ugye a kémény. Na itt kezdődött a gond, gondolom nem is kell mondanom! Német úriemberről van szó-magyar feleséggel érkezve-, aki messzi földről talán nem is látott gólyát, pláne nem fészket, s hát ugye eltűnt a gólyafészek. De mi történhetett?
Ez volt kb.1-2 éve, de lehet, hogy 3,pontosan nem tudom, de senki nem foglalkozott vele. Nyílván valaki észre sem vette, s aki észrevette, az meg mondjuk vagy természetesnek vette, hogy hát igen, az rég volt, hogy még ott volt, meg hát egy vadiúj, felújított ház, vagy nem is foglalkozott vele tovább, vagy tán a kettő együtt. Ki foglalkozna egy gólyafészekkel amúgy is a természetvédőkön kívül.. Hogy a levétele a gólyafészeknek szabályos volt e vagy sem, biztos ingatlan-vétel előtt ilyet letisztáznak illetékesek gondolom, s van rá engedély meg ilyenek, s más is így gondolhatta.
Telt múlt az idő, s ahogy a sztori elejét kezdtem, közelegnek a választások. Van egy pár éve működő egyesületünk, amelyben magam is tevékenykedem kulturális és egyéb események kapcsán, s ugye az egyesület a már említett híres ornitológusunkról, Molnár Lajosról kapta a nevét. Sokan az egyesületet sem nézték jó szemmel már az alakulásakor-voltak sértődések egyéb, mint ahogy lenni szokott, mert „ez is az újdonságokkal jár, s az nem lehet jó”, s ráadásul akkor volt először polgármesterváltás is.16 éve mindig ugyanaz volt a polgármester, s utána már leváltották, így annak a hívei-akik amúgy ezt úgy élték meg, mint egy külön rendszerváltást-, annak ellenére ,hogy túl szorosan nem függött össze az egyesület létrejötte ezzel (bár azért volt persze ehhez is köze, de nem közvetlenül, s a leváltáshoz meg semmi), az idézőjelben lévő „az nem lehet jó” gondolatot mélyen magukba szívták. Az egyesülettel kapcsolatban is.

Ezzel a fentiekkel még önmagában nincs is semmi gond. Nem tetszhet mindenkinek minden. De ha tenni lehet valamit, s annak van eredménye, akkor érdemes. Ám az elején leírt „közelegnek a választások” dolgok ilyenkor azért előhozzák az emberekből azt az ösztönt, hogy valami fogást azért jó lenen keresni a másikon! Történt ez így, egy szép napon, hogy sörözés közben egy helyi italfogyasztó egységben egy „az nem lehet jó” gondolatokat valló úriember pár sör után elnosztalgiázott azon, hogy munkatársa egyszer munka közben elővett neki egy réges-régi fényképet a zsebéből, amin még látszódott azon a bizonyos házon a GÓLYAFÉSZEK!

S így sörözés közben eszébe jutott e kérdés:
„DE HOVÁ TÜNT A GÓLYAFÉSZEK? Milyen egyesület vagytok ti is, hogy még a gólyafészket is engedtétek levenni, mikor az a fő profilotok, hisz a névadótok házáról tűnt el. Látod, így vagytok ti egyesület! Semmit sem tudtok! BEZZEG A GÉZA-jelentem a régi polgármester-, HA Ő LENNE MÉG A POLGÁRMESTER, A GÓLYAFÉSZK IS MEGLENNE ! „ (Az új meg amúgy sem tett semmit, egyesület meg hiába alakult, hiszen a gólyafészek eltűnt! )
Ilyen dologra persze nem lehet mondani semmit, szép dolog, hogy a „természetvédő” énje rejtőzve is, de előjön emberekből, akár ilyen módon. Utána persze ez a kérdés több napig járta a falut, páraknak egyszerre jutott eszébe telepatikusan e kérdés: HOVÁ TŰNT A GÓLYAFÉSZEK?

Utóirat:

Mi is történhetett azonban valójában? Persze tudtuk, hogy nem a gólyafészekért vannak ennyire e kérdezgetők, hanem a fent leírtak játszottak közre, ennek ellenére az illetékesek majd utánajárnak, hogy jogtalan volt-e a levétel/eltűnés, vagy sem.
Na de mi történt, annak persze utána kérdezősködtünk. A német úriember csináltatta a tetőt, s
sokkot kapva a fészek láttán kérdezi az ácsoktól:

„WAS IS DAS? DORT! „

Gondolom, nem akarta, hogy „le legyen csinálva” a ház, majd utasította a munkásait-akik amúgy helyi lakosok-, hogy vegyék le onnan. S ők fogták a megerősített vázas gólyafészket, s flexszel levágták egy üres két percükben. Ekkor még persze nem tudták, hogy egy több évtizedes-vagy ki tudja, talán évszázados-gólyahagyománynak vetettek véget. Igaz, gólya már amúgy sem látogatta a helyet, hiszen egyszer már cserélve volt a fészek, s az a csere elegendő volt, hogy ne látogassa többé a helyet, sajnos….

Zárszóként:

Talán kicsit vidám, talán kicsit ironikus is lehet e történet, de ugyanakkor elgondolkodtató és szomorú is többféle szempontból, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek e sztorit, még ha hosszabbra is sikerült…
Akkor én is megmosolyogtam, amikor és ahogy-s nagyjából ezzel a körítéssel, ahogy leírtam- szóba került e sztori, de viszont valójában szomorú, hogy egy ornitológus háza-s rajt a gólyafészek- egyszer csak így jár. Talán a leszármazottak tehettek volna valamit, vagy talán a természetvédők? Mi mint alig 3 éves egyesület biztosan nem, viszont onnan kaptuk valójában a nevünket, s még ha vicces is, hogy ezzel az egyesületünkön keresik a fogást-s nem feltétlenül a gólyafészekért-,, nem vet jó fényt ránk valójában az ez ügyben tehetetlenség, s nekem eszembe jut, hogy a hagyományőrzés -most nem csak emiatt, de hasonló dolgok miatt- egyre jobban ellehetetlenedik, s „kiszolgáltatottak leszünk a változásnak” Ha rajtam múlna, ott biztosan egy madármúzeum lenne, tetején sok-sok kicsi gólyával, de sajnos nem így működik a világ, s ez már valójában szomorú és tanulságos is egyben.….

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ] 

Metal Psalter Forum » SEAR BLISS FORUM